Divorț

Procedura de divorț la notar

Documente necesare pentru divorțul la notar

Legea 202/2010, modificată și adoptată în Noul Cod Civil prevede că desfacerea căsătoriei se poate realiza la un cabinet notarial. Divorțul la notar se efectuează cu acordul ambelor părți, în contextul în care cuplul s-a înțeles în prealabil cu privire la toate detaliile legate de separare.

Pentru situațiile în care cuplul are copii minori rezultați anterior căsătoriei, în urma căsătoriei sau prin adopție, aceștia trebuie să stabilească înainte de separare detalii privind: obligațiile părintești și financiare de creștere și educare ale copiilor, domiciliul fiecărui copil și modul în care fiecare dintre părinți păstrează legătura cu aceștia.

Actele necesare pentru divorțul la notar:

  • Certificatul de căsătorie
  • Certificatele de naștere ale soților
  • Certificatele de naștere ale copiilor minori (dacă este cazul)
  • Cărțile sau buletinele de identitate ale părților implicate
  • Dovada ultimului domiciliu comun

Pentru orice nelămuriri privind documentele indispensabile pentru divorțul la notar, informații suplimentare legate de procedura de divorț și tarifele notariale ale acestui serviciu, vă rugăm să luați legătura cu echipa cabinetului nostru notarial.

Aceștia vă vor oferi toate detaliile de care aveți nevoie și vă vor face o programare pentru redactarea actelor de divorț și semnarea lor.